KEBANLILAR SULAMA SUYU SIKINTISINDAN KURTULUYOR

Ülkemizde son yıllarda yaşanan kuraklık, İlçemizi de büyük oranda etkiledi. Bu yıl Keban Deresinin kurumasından dolayı, bahçe sulama suyunda büyük sıkıntı yaşamaktaydı. Çırçır Tesisleri Göletine kurulan pompalarımız sulama ihtiyacını karşılamamaktaydı.

Belediye olarak yeni bir proje yaparak Belediyemizin tesisinde, Keban EÜAŞ Müdürü Sayın Tahsin YAZICI’nın desteğiyle vermiş olduğu Çelik Borular, Elazığ TEİAŞ Müdürü Sayın Bahattin YILDIRIM’ın vermiş olduğu Yer Altı Elektrik Kablosu desteğiyle, 30 Hp gücünde saniyede 55-60 Litre Su atabilen su pompasıyla ilçe halkımız bahçelerini rahat şekilde sulayabilecek. Elektrik tüketiminin çok fazla olduğu bu projemiz çok yakın bir zamanda, EÜAŞ Keban Hes İşletme Müdürü Sayın Tahsin YAZICI ve Keban Devlet Su İşleri Müdürü Sayın Yasin CELAYİR’in desteğiyle Keban Barajı Cebri Borularından 300’lük borularından alınacak olan su ile Elektrik Tüketimimiz sıfıra inecek Kebanlılar Sulama Suyu konusunda artık sorun yaşamayacak bahçelerini diledikleri gibi sulayabilecektir.

Bu süre zarfında bahçe sahiplerinin, sulama suyu saatlerine riayet etmelerini, herkesin sırasında bahçe sulamasını yaparak anlayış göstermelerini istiyoruz. Hizmetlerimiz ara vermeden devam edecektir.

VİDEO