KEBAN’DA “AİLE TESİSİNDE KADININ ROLÜ” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Keban’da “Aile tesisinde kadının rolü” konulu konferans düzenlendi. Keban Belediyemiz organizasyonu ile Elazığ Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen "Huzur Akademisi Projesi" kapsamında Kebanlı kadınlara “Aile tesisinde kadının rolü” konulu konferans verildi.

Keban İlçe Musa Coşkun Ortaokulu Konferans Salonunda Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Bulut ve Mevlüde Uçar Konferansa konuşmacı olarak katıldılar. F.Ü. Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Bulut, Değerlerimiz konulu konuşmasında “ Günümüzde yaşlı ve gençlere de unutkanlıklar başlamış bu unutkanlıkların sebebi nelerdir, nedendir, Beyinde küçülme mi var, Felç geçirme mi, beyin damarlarının tıkalı olmasından dolayı oluşan baş ağrıları mı,yâda hiçbir şeyimiz yokken devamlı oluşan baş ağrılarımız mı bu unutkanlıklara sebep oluyor. Bunlardan kurtulmamız için manevi işlere önem vermeliyiz. Bakın Bu hayatınıza, hepimizde ve birçok kişide bir kaygı var bu kaygılardan dolayı birçok işi yapamıyoruz. Komşumuzun üzerimizde hakkı vardır, Ama aynı apartmanda komşularını tanımayan bir toplum yetişiyor. Hepimiz çocuklarımıza bir rol modeliz, Bu nedenle çocuklarımıza iyi bir rol model olalım, Rol modelliğimizde kul hakkı ve yalanı bıraktığımızda doğru nesiller yetişecektir. Günümüzde aynı apartmanda aylarca ve yıllarca birbirini tanımayan ailelerin çocukları yetişmektedir. Günümüzde Aileler arasında Amcasını, Dayısını, Halasını, Teyzesini tanımayan nesiller, çocuklar yetiştiriyoruz.” dedi.

Merhum Timurtaş Uçar Hoca’nın eşi Mevlüde Uçar, “İslam ve Kadın’ İle ilgili konuşmasında “İslam dini, Komşu hakkına çok önem veriyor. Komşunuza ben sizi çok seviyorum diye söyleyin, Komşunuza yanlış ve doğrunuzu karşılıklı bir şekilde anlatın ve bildirin ki aranızdaki soğukluk gitsin ve bitsin, Komşumuzu soralım, sual edelim ki her safta beraber olalım ki komşuluk hakkını da böylece yerine getirmiş oluruz. Tek bir Kıbleye, Tek imana, Tek Kuran’a sahibiz bunu yayalım ki bu güzellik kokusunda herkes faydalansın ve din kardeşlerimizle selamlaşalım. Allahın Rahmetini ve Bereketini, Nimetini paylaşalım. Bugün bunlara muhtaç hale gelmişiz. Dostlukları pekiştirelim samimiyeti sıklaştıralım Allahın gönderdiği Kuran’ı Kerime sımsıkı sarılalım “ dedi Daha sonra Mevlüde Uçar konferans sonunda dinleyici on kadına hediye paketi verdi.

Konferansa Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Keban İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan ve Kebanlı kadınlar katıldı.