ELAZIĞ VALİSİ MURAT ZORLUOĞLU KEBAN İLÇESİNDE İNCELEME VE DENETLEMELERDE BULUNDU

Vali Murat Zorluoğlu ilçemizde Hükümet konağı önünde Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Fethiye Atlı, idari ve askeri erkân tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın’dan ilçe hakkında brifing aldıktan sonra Keban İlçe Emniyet, İlçe Jandarma ve Keban Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Fethiye Atlı’dan İlçe sorunları hakkında genel bilgi aldı.

Ziyarette Keban Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Vali Zorluoğlu’nu Keban’da misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti

Açılış konuşmasını yapan Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur. Tevbe Suresi, 18. ayeti ve “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” dedi.

Keban Belediyesi ziyaretinde bir değerlendirmede bulunan Vali Zorluoğlu Keban’ın bir huzur adası olduğuna dikkat çekerek, Keban’ın sahip olduğu tarihi ve doğal zenginlikler ile turizm açısından son derece önemli bir potansiyeli olduğunu ifade etti. Tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi, doğal mağaralar ile Denizli Köyünde bulunan kervansarayın Keban turizmini çeşitlendirmek adına önemli birer zenginlik olduğuna vurgu yapan Vali Zorluoğlu, Keban Sarkık Dikik Mağarasının da turizme kazandırılması gerektiğini, bu kazanımlar ile insanların Keban’a sadece balık yemek için değil turizm değerlerini gezmek için de geleceğini sözlerine ekledi.