KADINLARA YÖNELİK MİKRO KREDİ KONULU TOPLANTI YAPILDI

Fethiye ATLI’nin katılımıyla, Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonunda Kadınlara yönelik mikro kredi konulu toplantı yapıldı. Toplantıya ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü, Elazığ Valiliği Mikrokredi Uygulama Merkezleri Elazığ Merkez Vehbi Bilgin Şubesi Görevlisi Necla İpek ile Kovancılar Şubesi görevlisi Sedat Elçeri ve Kebanlı Kadınlar katıldı. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) Diyarbakır 1. Bölge ve İç Denetim Müdürü Mehmet Ay, yaptığı açıklamada, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Elazığ valiliği ve İl Özel İdaresiyle beraber 2009 yılında bir protokol kapsamında mikro kredi uygulamasını başlattıklarını anımsattı. Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “ Mikro kredi konusu iyi düşünmelerini istiyorum ve Keban İlçesinde Kadınlarımızın yaptıkları Ürünlerini satabilmeleri için Encümen kararı ile Haftada bir Pazar yeri oluşturacaklarını, Kebanlı kadınlarımız evlerinde yaptıkları gıda ürünleri olan örneğin Pekmez, Reçel, Orcik, Peynir gibi veya Evlerinde yaptıkları el işlerini bu pazarda satabileceklerdir. Şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz” dedi.