FETHİYE ATLI, İSTANBUL KEBANLILAR DERNEĞİNİN PİKNİK ETKİNLİĞİNE KATILDI

Merkezi İstanbul Bağcılarda bulunan Kebanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin her yıl düzenli olarak organize ettiği piknik bu yıl Belgrad Ormanları içindeki diğer bir tabiat harikası Yüksek ağaçları, ince patika yolları ve tarihi Kirazlıbentte yapıldı.

Pikniğe Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, Kebanlılar Dernek üyeleri, Keban seven ve gönül vermiş kişiler katıldı. Piknikte Çuval, Yumurta gibi yarışmalar yapıldı. Kebanlılar Davul Zurna eşliğinde eğlendiler. Piknikte İstanbul Kebanlılar Derneği Başkanı Hadi Turan bir konuşma yaptı, “ Değerli Kebanlılar ve Keban’a gönül vermiş tüm hemşerilerimiz hepiniz pikniğimize hoş geldiniz. Piknik yerine Otobüs tahsis ederek ulaşımımıza destek olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya teşekkür ederim. İstanbul Belgrad Ormanlarında bulunan Kirazlı bentte Kebanlılar tarafından 2. Mahmut’ un 1818’ de Kirazlı Deresi üzerine inşa ettiği bent gezilerek görüldü. Bu güzel bendin yerden yüksekliği 11.25, tepe uzunluğu ise 59.45 cm’ dir. Ağaçlarla örtülü geniş düz sahası nedeniyle özellikle yöresel derneklerin sıkça tercih ettiği bir mesire noktası, Toprak yolda yapılan gezintiler, tabiat harikası bölgenin tam olarak keşfedilmesini sağlıyor.