KEBAN DOĞAL KAYNAK SUYUNA KAVUŞUYOR

Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI; Seçim sürecinde ki öncelikli projelerinden olan “Keban İçin Her Mahalleye Temiz Kaynak Suyu” projesini hayata geçiriyor.

Elazığ Valimiz Sayın; Ömer Faruk KOÇAK beyin büyük desteğiyle, İller Bankası Projesiyle, Elazığ Devlet Su İşleri Bölge Müdürü ve Elazığ Orman Bölge Müdürü kanalıyla Orman Bölge Müdürlüğünün yer tahsisi ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün Eksvatör (Kazıcı) Makinası yardımı ile kazı çalışmaları neticesinde Keban Nimri Dağı Yamaçlarında kaynağı zengin olan analizi daha önceden yapılmış Doğal Kaynak İçme Suyuna ulaşıldı.

İllerbankası Mühendislerinin yapmış olduğu incelemeye göre Nimri Dağı Yamacındaki Kaynak Suyunun 4 Koldan Beslendiğini ve Ülkemizin en kurar senesinde böylesine zengin bir suyun Keban ilçe halkına yetecek kadar olduğu belirtilmiştir.

Kebanımıza öncelikli olarak her mahalleye yapılacak olan çeşmelere, Doğal Kaynak Suyu getirilecek. Keban’ımız yıllardan beri kaynak suyuna hasret kalmış, bu konuda geçmiş dönemlerde hiçbir atılım ve proje gerçekleştirilememiştir.

VİDEO