İLLER BANKASINDAN HİBE DESTEĞİ İLE İÇME SU BORULARINI TESLİM ALDIK

Keban ilçesindeki içme suyu sorununu, Nimri Dağı'ndaki temiz içme suyunu Keban İlçesine getirmek üzere yapılan Proje kapsamında, İl Bank Genel Müdürlüğünün yüzde yüz hibe desteği ile 7 km uzunluğundaki Su Borularını Teslim aldık İçme Su borularını teslim alan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı Nimri Dağı eteğinde bulunan kaynak suyunun Keban ilçe merkezine getirilerek her mahalleye yapılacak çeşmelere, bu su aktarılarak içme su sorununun çözüleceğini belirtti.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “Bugün siz değerli Keban’lılara, Seçim öncesi projesini tanıttığımız, Nimri Dağı’ndaki içme suyunu ilçemize getirmek için projemizin hayata geçirilmesi noktasında en büyük atılım bugün gerçekleşmiştir.

Haziran 2014’de Keban’da yapılan İl Koordinasyon toplantısında Elazığ Valimiz Sayın Ömer Faruk Koçak’ın talimatı ile Nimri Dağı’nda içme suyuna elverişli doğal kaynak suyunun kazı işlemi için Elazığ Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Ekskavatör ile çalışma yapmış ve suyun kaynağına ulaşılmıştı. Ardından Elazığ İl Bank Bölge Müdürümüz Sayın Ali Tekataş Bey’in çalışma ekibi ile kazı sahasındaki inceleme neticesinde Su Borularını %100 Hibe desteği ile Ankara İl Bank Genel Müdürlüğü karşılamış ve bugün 7 Km uzunluğundaki İçme Su Borularımızı teslim alarak siz değerli Keban’lılara duyurmak istedik.

Kuraklığın ve su sıkıntısının yoğun yaşandığı bir dönemde böyle bir kaynağa rastladıkları için şanslı olduklarını ifade eden Atlı, Böylesine zengin bir su, Keban ilçe halkına yetecektir. Keban'da öncelikli olarak her mahalleye yapılacak çeşmelere, bu su aktarılacaktır. İlçemiz yıllardan beri kaynak suyuna hasret kalmış ve bu konuda geçmiş dönemlerde hiçbir atılım gerçekleşmemiştir. Biz bundan sonra da hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Kebanlılara bu hizmeti sunmada emeği geçen öncelikle Elazığ Valimiz Sayın Ömer Faruk Koçak, Elazığ İlbank Bölge Müdürümüz Sayın Ali Tekataş, Elazığ Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz Okan Bal’a siz Kebanlılar adına çok teşekkür ederim. Allah yar ve yardımları olsun" diye konuştu.