YENİLENEBİLİR GÜNEŞ ENERJİSİ PROJEMİZ İÇİN ARAZİ YERİNİ BELİRLEDİK

Keban Belediyemizin en büyük giderlerinden olan Elektik Tüketimini minimuma indirgemek için Belediye Başkanlığımız ile İller Bankası, TKDK ve Hazine Müsteşarlığı işbirliği ile 1 Megawatt enerji üretimi yapmak için İlçemiz Pınarlar Köyü Mevkiinde arazi tahsisi için Hazine Müsteşarlığına talepte bulunulmuştur. 80 Hektar arazi üzerine kurulacak olan Güneş Enerji Sistemi Paneli ile Belediyemizin Su Pompalarının, Sosyal Tesislerinin, Hizmet Binasının ve Belediyemize ait diğer elektrik tüketimleri tamamı bu proje ile gerçekleşecek olan üretilen Elektrik Enerjisi ile karşılanacak.

Gün ışığından en çok faydalanılan yer bakımından, eğim bakımından ve Şalt sahasına yakınlığı dolayısıyla İller Bankası Müdürlüğünden görevli personel ile Belediye Başkanımız Fethiye ATLI ve çalışanları sahada incelemelerde bulundu. Tahsis edilmesi uygun görülen arazinin Güneş Enerji Sistemine uygun görülmüştür.