KEBAN BELEDİYESİ ORGANİZASYONU İLE GEMİ KAPTANLIK SINAVI YAPILDI

Keban Belediye Başkanlığı organizesi ile Mersin Liman Başkanlığı tarafından Keban Musa Coşkun Ortaokulu’nda yapılan sınava, Keban'daki 60 alabalık üreticisine bağlı "İç Su Araç Gemi Sevk İdaresi Kaptanlık Sınavı”na daha önce Keban Belediyesine Sınavın Keban’da olması için başvuruda bulunan 40 Erkek 10 Bayan olmak üzere 50 personel katıldı. Mersin Liman Başkanlığı Reşit Helimoğlu, Nurettin Taş, Ali Adnan Özdemir oluşan Komisyon yönetimde sınav ve uygulama yapıldı. İç sularda 35 metre uzunluğundaki tekneleri kullanabilme hakkını kazanmak üzere sınava giren adaylar, kendilerine yöneltilen 20 soruyu 50 dakikada cevaplandırdı. Sınav’da sorulan 20 sorudan 10 soruyu ve gemi sevk uygulamasında 50 üstü puan alan başarılı sayılarak iç sularda geçerli “Gemi ve Sevk idaresi” Kaptanlık belgesi veriliyor. Sınav komisyonu yetkilileri, bu sınavının 5 yıl aradan sonra Elazığ’da ikinci kez yapıldığını belirterek. Belgeye sahip olabilmek için Belediye’ye başvuruda bulunulması gerekmektedir. Keban Belediyesi yeterli sayıya ulaşıldığında talep doğrultusunda “Gemi ve Sevk idaresi” belgesi sınavı yapıyoruz.