KEBAN'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ertuğrul Erbil, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı “19 Eylül Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verildiği gündür. Kahramanlık günümüzü şehit ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz devamlı vatanın ve milletinin yanında olmuştur.” dedi.

Programda günün anlam ve önemi ile İlgili Musa Coşkun Ortaokulu öğrencisi Fatih Albayrak, Keban Çok programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Polat “Gaziler” şiirini okuması ile sona erdi.

Programa Keban Kaymakam Hayrettin Baskın, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İlçe Jandarma Komutanı Cihan Yeşil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Serdar Kavaklı, İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, Daire Amirleri, Sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.