AK PARTİ 6. BÖLGE BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISI

Bingöl’de düzenlenen ‘Ak Parti 6. Bölge Belediye Başkanları toplantısında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, medeniyetin özünün şehirler olduğunu söyledi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ak Parti 6. Bölge Belediye Başkanları toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Can Timur, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu başkan yardımcıları, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı katıldı.

Bakan Yılmaz, "Bu çerçevede de yerel yönetimler çok önemli. Çünkü medeniyetin özü şehirlerdir. Medeniyet kavramının kendisini bile Medine’den gelen bir kavramdır. Bir şehir, manevi ile fiziki boyutuyla ve bütün atmosferiyle birlikte yaşanabilir şehirler kurmak, medeniyetin özünü oluşturur. Bugünkü dünya diliyle de söyleyecek olursak, şehirler artık dünyada kalkınmanın odakları haline gelmiş durumda. Dünyada ülkeler artık, ülke olarak yarışmanın ötesinde şehirlerarasında bir yarış olduğunu görüyoruz" dedi.