FETHİYE ATLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE BAŞLADI

AK Parti'den Elazığ'ın Keban Belediye başkanı seçilen Fethiye Atlı, Yüksek Seçim Kurulundan mazbatasını alarak görevine başladı.

30 Mart Yerel Seçimlerine AK Parti adına katılan ve 1716 oyla belediye başkanı seçilen Atlı, İl Seçim Kuruluna giderek mazbatasını aldı.

Daha sonra belediye binasına geçen Atlı, eski Belediye Başkanı Hadi Turan'ın devir teslim törenine katılmamasından dolayı belediyeyi vekaleten Yazı İşleri Müdürü Metin Çelik'ten devraldı.

Atlı, başkanlık makamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun ve yorucu bir yarıştan zaferle çıkarak belediye başkanlığı görevinin bir kadın adaya nasip olduğunu belirtti.

Doğup büyüdüğü ilçeye hizmet etme fırsatı bulmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını  dile getiren Atlı, aile olarak yıllardan beri siyasetin içinde oldukları belirterek, şöyle konuştu:

"Çocukluğumdan beri siyasetin içinde büyüdüm, evimizde hep siyaset konuşuldu. Babam esnaftı, dükkanına giderdim, siyaset konuşulurdu. Kendisi zaten 77 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkanlığına girdi ve kazandı. Ama belediye başkanlığı kısa sürdü. 80 darbesi olunca görevden alındı. 80 darbesinden sonra tekrar seçimlere gidildiğinde aday olmak istedi ancak vefat etti."

-Babasının vasiyeti

Babasının 94 seçimlerinde bağımsız olarak belediye başkanlığına girmek istediğini ancak seçimlere 6 ay kala kalp krizinden vefat ettiğini aktaran Atlı, babasının hayattayken siyasete atılmasını kendisine vasiyet ettiğini söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkarak babasının vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu da yaşadığını belirten atlı, sözlerine şöyle devam etti.

"O yıllarda babama ben aday olayım dediğimde babam 'kızım benim daha yapacak işlerim var onları yaptıktan sonra ilerde sen benim yerime aday olursun" demişti. Bu vasiyeti bana yapmıştı. Allahı'ma şükürler olsun 34 yıl sonra belediye başkanlığı bana nasip oldu ve babamın vasiyetinide yerine getirmiş oldum. İnşallah onun yapamadıklarını bundan sonra ben yapacağım."

-Babasının CHP'den Belediye Başkanı olması

Babasının eski bir CHP Belediye Başkanı olması dolayısıla zaman zaman bu yönde eleştirildiğini ifade eden Atlı, babasının siyasete Demokrat Partiyle atıldığını ancak yaşadığı bir tartışmadan dolayı kendi partisine kızarak CHP geçtiğini ve oradan 1977 yılında beledeyi başkanı olarak seçildiğini anlattı.

Muhafazakar olan babasının sol görüşlü bir partiye geçmesinden dolayı çok eleştirildiğini ifade eden Atlı, siyasette inançların ön plana çıkmaması gerektiğini belirterek, "Ama babam gerçekten dindar, namazında niyazında, dürüst bir insandı. Hatta birgün dükkanında abdest alırken oradan geçen gençlerin kendisine 'koministlerdemi abdest alıyorlar' dediklerini ve bundan dolayı çok üzüldüğünü söylemişti" ifadelerini kullandı.

-Başörtülü diye işten çıkarıldı

Maliye Bakanlığı bünyesinde yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra memleketi Keban'a tayininin çıktığını aktaran Atlı, Keban Mal Müdürlüğü muhasebe servisinde göreve başladığını belirtti.

28 şubat sürecinde başörtüsü taktığı için görevinden alındığı dile getiren Atlı, "28 şubat süreci 1997 de başladı ve 2000 yılına kadar sıkıntılı bir süreç geçirdik. Başörtülü işe gittiğim için uyarma, ve kınama cezaları aldım. Sonrasında Maliye Bakanlığı'ndan gelen müfettişlerce ifadem alındı ve ardından yasada başörtüsü ile ilgili bir madde olmadığından dairenin sükun ve huzurunu bozduğum gerekçesi ile görevime son verildi" dedi. Atlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlık duygularımı ifade etmek istiyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bu süreçler bitti artık, baş örtüsü sorunu kalmadı ve bizde siyasete dönüş yaptık. Şimdide Keban'da özellikle kadın seçmenlerin desteğiyle Belediye Başkanlığı görevi bana nasip oldu."

-Hizmetin kadını erkeği yoktur

İlçedeki ilk kadın belediye başkanı olduğunu ve seçim sürecinde rakiplerinin seçmenlere 'bu kadındır, belediyeyi yönetemez, başkalarının etkisinde kalır" dediklerini savunan Atlı, onlara bu sözlerinin yanlışlığını yapacakları hizmetle ortaya çıkaracağını belirtti.

İlçelerinin küçük olmasına rağmen sorunlarının büyük olduğunu ancak bu sorunları tek tek çözeceklerini ve ortaya koyacakları projelerle Keban'ın çehresini değiştireceklerini vurgulayan Atlı, sözlerini şöyle noktaladı:

"Rahmetli babamın aday olmak isteyipte olamadan vefat ettiği dönemde, hayalindeki projelerden birisi bizim Seftil Dağı'na turistik otel ve lokanta ile ilçeden oraya bir teleferik yapmaktı. Diğer bir hayali Keban'a cam fabrikası ve balık konservesi fabrikası kurmaktı. Allaha şükür iş adamlarımız alabalıkla ilgili öyle bir tesis kurdu. Bizde inşallah diğer hayallerini hayata geçireceğiz."