KEBAN BELEDİYESİ TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KAYA HARİTASINI YENİLEDİ

Keban Belediyesi, Keban İlçe girişi kıjkıjık Dağında bulunan Türkiye'nin En Büyük Kaya Haritasını boyatarak yenilendi.

Kebanlı Eğitimci Ressam Abdullah Bulut’a 2000 yılında dönemin Keban Kaymakamı olan Selahattin Ateş tarafından Keban İlçe girişi olan kıjkıjık Dağına yağlı boya ile çizilen 400 metre kare büyüklüğündeki kaya haritasını Keban Belediyesi 15 yıl sonra yenileyerek boyadı.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “Keban'ımızla özdeşleşmiş ilçemizin girişinde ki dağa 2000 yıllarında dönemin Keban Kaymakamı Selahattin Ateş tarafından çizimi yapılan uydudan bile izlenebilen Türkiye haritası görünümlü haritaya, Türk Bayrağımızı ekledik, Bayrağımızı oluşturan Kırmızı renkle yağlı boya ile boyanması için Kebanlı gençlerimize rica ettim. Sağ olsun Gençlerimiz bizleri kırmadı. Belediyemizce satın alınan Boyayı 6 gönüllü genç 2 günde Boyayarak, Boyama işlemini tamamlamış oldu. Desteklerinden dolayı duyarlı gençlerimize teşekkür ederim.”dedi.