FETHİYE ATLI "KADIN VE SİYASET" PANELİNE KATILDI

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Siyaset’ paneline Türkiye’nin 3 ilden kadın belediye başkanları konuşmacı olarak katıldı.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen panele, Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Sevinç, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nın yanı sıra çok sayıda Bağcılar’daki kadın vatandaşlar katıldı. Demet Tezcan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Türkiye’de kadın siyasetçi olmanın zorluklarına değinildi. Sohbet havası içerisinde geçen panelde renkli görüntüler oluştu.

"KADINLARIN KENDİLERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELERİNİ İSTİYORUZ"
Bağcılar Belediyesi Kadınlar Meclisi'nin yıllık siyaset akademisi programları kapsamında böyle bir etkinliğin düzenlediğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Türkiye'deki kadın belediye başkanlarımızı misafir ediyoruz, onların hayat hikayelerini dinliyoruz. Yapmış oldukları başarı çalışmalarını aynı zamanda burada paylaşıyorlar. Bağcılar Belediyesi olarak kadınlar akademisinde farklı konularda dersler devam ediyor. İstiyoruz ki Bağcılar'da kadınlarımızda gerçekten sosyal hayatın içerisinde olsunlar ve kendilerini her ortamda özgürce ifade edebilsinler" dedi.
"KADINLAR DOĞUŞTAN SİYASETÇİ OLARAK DOĞUYOR"
Düzenlenen söyleşiden dolayı Bağcılar Belediyesi'ne teşekkür ettiğini ifade eden Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, söyleşide yaptığı konuşmada eşinin engelli olmasından dolayı belediye başkanlığına giden süreçte çok büyük tepkiler aldığını ifade etti. Başkan Atlı, "Kadınlarla söyleşi yaptık gerçekten çok güzel geçti program kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kadınlar zaten doğuştan siyasetçi olarak doğuyor. Çünkü bebek ilk doğduğunda kız ise eğer 40 gün içinde evden atılmazsa bir daha atılmaz. Kadın evlenirken ilk defa bir ortama girdiğinde siyasetini konuşturuyor. Kadın her alanda siyasetçi olmak zorunda, evliliğini yürütürken, eşiyle konuşurken yani siyaset her alanda kadında vardır zaten siyaset bize uzak bir şey değil" şeklinde konuştu.

“KADINLAR DOĞUŞTAN SİYASETÇİ OLARAK DOĞUYOR”

Düzenlenen söyleşiden dolayı Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür ettiğini ifade eden Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, söyleşide yaptığı konuşmada eşinin engelli olmasından dolayı belediye başkanlığına giden süreçte çok büyük tepkiler aldığını ifade etti. Başkan Atlı, “Kadınlarla söyleşi yaptık gerçekten çok güzel geçti program kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kadınlar zaten doğuştan siyasetçi olarak doğuyor. Çünkü bebek ilk doğduğunda kız ise eğer 40 gün içinde evden atılmazsa bir daha atılmaz. Kadın evlenirken ilk defa bir ortama girdiğinde siyasetini konuşturuyor. Kadın her alanda siyasetçi olmak zorunda, evliliğini yürütürken, eşiyle konuşurken yani siyaset her alanda kadında vardır zaten siyaset bize uzak bir şey değil” şeklinde konuştu.