ANADOLU REALİST GENÇLİK DERNEĞİ ÇALIŞTAYI VE FESTİVALİ YAPILDI

Elazığ'da bu yıl 1. si düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Kardeşlik Festivalinin 2. Günü Etkinliklerle Keban İlçesinde yapıldı.

1.Anadolu Kültürleri ve Kardeşlik Festivalinin 2. günü Keban İlçesinde Keban Belediye Başkanlığı ve Anadolu Realist Hareketi Derneği organizesiyle Keban İlçesinde çeşitli etkinlikler ile yapıldı.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Yeni şafak Gazetesi yazarı Türküsev, Gazeteci Yazar Ekrem Kaftan, Yazar Orhan Zabunoğlu, Yazar Murat Özdemir, Fü. Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Tuncer, Veteriner Hekim Ziyaddin Seçkin ve Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği çeşitli illerinden gelen 55 Üniversite öğrencisini Keban İlçe girişinde karşıladı. Misafirler Keban İlçe gezisi kapsamında Keban HES Barajı, Çırçır Şelalesi, Fırat nehri ve Köprüsü,Tarihi Yusuf Ziya paşa Külliyesi,Meryem Ana kilisesi gezdirildi.

Özpolat Alabalık Tesislerinde “ Batının Doğuya karşı ön yargıları” konulu çalıştay yapıldı çalıştaya, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Yeni şafak Gazetesi yazarı Sevda Türküsev, Gazeteci Yazar Ekrem Kaftan, Yazar Orhan Zabunoğlu, Yazar Murat Özdemir, Fü. Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Tuncer, Veteriner Hekim Ziyaddin Seçkin, Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit ve çeşitli illerinden gelen 55 Üniversite öğrencisi katıldı.

Gazeteci Yazar Ekrem Kaftan, Önyargı nasıl ortadan kaldırılmalı, inançlara saygı, kimliklere saygı, Dillere saygı, Bölgesel kalkınma, Sivil toplum örgütleri neler yapabilir, Kültür Turizm etkinlikleri konularında bilgi vererek, Doğu ile batı arasında kalkınmayı sağlayacak ön yargıları kaldıracağız. Her insanla potansiyel kardeşiz, İnanıyorsak kardeşiz, inanmıyorsak insanlıkla bir eşiz” dedi.

Yeni şafak Gazetesi yazarı Sevda Türküsev “ Sevgi, Sohbet, Bilgi, para paylaşmak içindir, Kim neye inanıyorsa inansın eğer siz vicdanen eğitim vermiyorsanız, Topluma canavar yetiştirirsiniz. Seyreden bir toplum olmaktan çıkmalıyız, yapan bir topluma dönüşmemiz lazım, Siyahın rengini bilmemiz için beyazı bilmemiz lazım. Akıllı insanlar konuşurlar, Akılsız insanlar savaşır. Akıllı insan konuşur, Aptal insan savaşır.” Dedi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “ Hayatın kolay olmadığını, hayat düzeninde devamlı zorluklar vardır. Hayat kolay değil, mücadele edeceksiniz. Günlük hayatta işin kolay tarafına değil işin zor olan kısmın üzerine gidildiği zaman birçok zorlukların üstesinden geleceksiniz.” Dedi.

Veteriner Hekim Ziyaddin Seçkin “ İnsanlar Önce kendini düzeltmeleri lazım ki diğer insanlara eleştiri hakları olsun” dedi. Seçkin, Ülkemizdeki, Avrupa‘ Dünya ve diğer Ülkelerdeki hibe ve destekleme programları ile ilgili bilgi verdi.

Yazar Murat Özdemir “ Sevgi ve saygı yüce mevladan insanlara gelmiştir. Ey oğul ne olursan ol insan ol bunu kendimize ilke edinmemiz lazım” dedi.

Yazar Orhan Zabunoğlu “ İstanbul’da artık İstanbulun asıl yerli halkının kalmadığını, İstanbula anadolunun çeşitli yerlerinden gelen insanlar kendi rahatları bozulmasın diye Anadoludan gelecek olan insanları istanbula gelmelerini istemiyorlar. Onlar oturdukları yerde kalsınlar bulundukları mahalde üretim yapsınlar, düşüncesindeler. Yani sizin batıya istanbula gelmenizi istemeyenler bir kuşak önce istanbula giden akrabalarınız hemşerilerinizdir” dedi.

Festival Akşam Keban İlçe Çok Programlı Anadolu Lisesi Bahçesinde konser Programında konuşan Yenişafak Gazetesi yazarı Sevda Türküsev “ Bu ülke hepimizin bu topraklar hepimizin, Allahın izniyle hiç kimse dirliğimizi, birliğimizi hiç kimse bozamaz” dedi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “Hepiniz hoş geldiniz sizleri sevgi ve selam ile selamlıyorum” dedi. Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit “Keban bugün bizleri çok iyi ağırladı. Bugün doğudan ve batıdan gelen herkes yekvücut olup, savaştan değil barıştan konuştular” dedi.