ANADOLU REALİST DERNEĞİ“MADDE BAĞIMLILIĞI” İLE İLGİLİ PANEL DÜZENLEDİ

Elazığ Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Keban’da Müzikli “Madde Bağımlılığı” ile ilgili Panel düzenledi.

Keban Öğretmenevi Konferans salonunda Madde Bağımlılığı” ile ilgili düzenlenen Müzikli Panele Keban Belediye Bakanı Fethiye Atlı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Abuzer Pişkin,Fırat Kültür,Spor Derneği Başkanı Fethiye Atlı, FÜ.Keban Meslek Yüksek Okulu ve Keban Anadolu Çok Programlı Lisesi öğrencileri katıldı.

Madde Bağımlılığı” konulu Panelde konuşan Elazığ Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit “ Türkiye’de son yılların en büyük belası olan uyuşturucu ile mücadele edilmesi, gençlerin ve ailelerin eğitilmesi, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesini amaç edindiklerini söyledi. Okullarımıza ve ailelerimize ulaşmak çok önemli. Aile içi iletişim çok önemli. Aile içinde çocuk sahiplenilirse, bir takım ailenin sorunları olmaza belki yüzde 50 konuyu çözmüş olacağız. Özellikle okullarımızdaki gençleri öğretmenlerin daha yakından tanımalarını tavsiye ediyorum. Uyuşturucuya başlayan Gençlerin Büyük çoğunluğu Bir kere içmekle bir şey olmaz sözü ile madde kullanımına başladıklarını belirten Eğit Bir kere içmekle bir şey olmaz sözü hayatınızı karartacak tek sözdür. Bir sigaradan bir şey çıkmaz denir daha sonra sigara tiryakisi keyifçisi olunuyor. Bizde burada vicdani sorumluluğumuz gereği gelip bunları sizlere anlatıyoruz. Ama önemli olan bizim gitmemizden sonra sizlerin bu tür illetlere bulaşmamanız tek dileğimizdir.Türkiye Jeo-Stratejik konumu doğrultusunda Uyuşturucu pazarının hedefinde altındadır. Uyuşturucu kullananların yüzde doksanı sigara kullanmaktadır. Bu nedenle sigaradan uzak duralım” dedi.

Daha sonra Üniversite Öğrencisi Fatih Seçkin, Sinan Özdemir Gitar eşliğinde Şarkı,Yerel ses Sanatçısı Latif Gök ve Vahap Ergan Bağlama eşliğinde Türkü söylediler. Öğrenciler Halay çekip eğlendiler.