ALTINKÜREK CAMİİ HİZMETE AÇILDI

Keban Altınkürek köyü Cami ibadete açılma töreni Keban Yusuf Ziya paşa Cami İmamı Şinasi Bay’ın Kuran tilaveti okuması ile başladı.

Altınkürek Cami yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı Halim Doğan “ Halkımız ve köylülerimizin yardımı ve desteği ile 1,5 yıl gibi kısa sürede yapılan camii iki katlı olup, altında taziye evi, morg, gasilhane mevcuttur. Cami yapımından İbadete acımla sürecinde bizlere destek ve yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun.” Dedi.

Açılış konuşmasını yapan Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur. Tevbe Suresi, 18. ayeti ve “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” dedi.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, “camilerin İslam Toplumu’nun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu, İlk Peygamber Hz. Adem’in ilk ibadet mekanı olarak Kâbe’yi inşa ettiğini, daha sonra İbrahim ve İsmail peygamberlerin aynı mescidi yeniden yükselttiklerini, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) Medine’deki ilk işinin Mescid yapmak olduğunu, hatta yolculuğu esnasında birkaç gün istirahat ettiği yerde Kubâ Mescidi’ni inşa ettiğini belirtti. Baskın, Caminin yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi. Açılış programı yemek ikramı akabinde Keban İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan tarafından yapılan dua ile sona erdi.