FETHİYE ATLI ALTINKÜREK KÖYÜ'NDE CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Altınkürek Köyü Camiinin temeli törenle atıldı.

Keban Altınkürek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ve Köy Muhtarlığı tarafından Altınkürek köyüne yapılan 800 metre alan üzerine 2 katlı ve 400 Bin TL’ye mal olacak camiinin temel atma törenine Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Keban İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, İl Genel Meclis üyeleri, Altınkürek Köyü Dernek Başkanı, davetliler ve köylüler katıldı.

Keban Altınkürek köyü camii temel atma töreni Keban Yusuf Ziya Paşa Cami görevlisi Mehmet Özdemir Kur’an tilaveti ile başladı. Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın Temel atma töreninde “ Bugün son derece güzel bir gündür, bizleri mutlu edecek bir vesile ile toplanmış bulunuyoruz. Köy Muhtarımızı, Derneğimizi, köylülerimizi sizleri tebrik ediyorum. Yaklaşık maliyeti 400 Bin TL’ye mal olacak bir eserin temelini atıyoruz. Ülkemizde camiler ve mescitler gibi bir takım dini hayra ilişkin yapılar vatandaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve hayırseverlerimiz tarafından yapılmaktadır. Bu camiinin inşasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum, kendileri tebrik ediyorum” dedi. Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan “İslam’ın temel kurumlarından biri olan cami, İslam düşüncesinin gelişmesinde, dinin yayılmasında ve gelişmesinde son derece önemli rol oynamıştır. Cami, İslam’ın en büyük sembollerinden biridir” dedi.