4. TURİZM ÇALIŞTAYI AĞINDA YAPILDI

Turizm Çalıştayı'nın 4. Oturumu Ağın'da yapıldı. Bu oluşum içinde yer almak isteyen Pertek ve Çemişgezek ilçeleri de toplantıya katıldı. Toplantıda Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu farklı bir teklifte bulundu. "COĞRAFİ SINIRLARI KALDIRALIM" Bir çok özellikleri benzerlik gösteren yöremizdeki 6 ilçenin katılımı ile oluşan birliktelik çığ gibi büyüyor. 4 ile bağlı 6 ilçenin yer aldığı Çalıştay'a Tunceli'nin Pertek ve Çemişgezek ilçeleri de dahil oldu. Yöremizin kültürel, turistik ve doğal zenginliklerinin tanıtılmasına yönelik sürdürülen çalışmalar bilindiği gibi Arapgir'de başlamış; ilk iki toplantı ilçemizde yapıldıktan sonra üçüncü toplantı Divriği'de gerçekleştirilmişti. 6 Aralık Cumartesi günü Ağın ilçesinde yapılan dördüncü toplantıda Turizm Çalıştayı'nın içine Pertek ve Çemişgezek de dahil oldu. Böylece Malatya'nın Arapgir ve Arguvan, Erzincan'ın Kemaliye, Sivas'ın Divriği, Elazığ'ın Ağın ve Keban ilçelerinin yanı sıra Tunceli'nin Pertek ve Çemişgezek ilçeleri de çalıştay kapsamında yer alacak.

Yukarı Fırat Bölgesi'nde yer alan bu ilçelerin tarihi ve doğal zenginlikleri, kültürel değerleri ve ürünlerinin turizme açılması için başlatılan bu çalışmaların kapsamı da genişlemiş oldu. Bu ilçelerin kültür envanterlerinin belirlenerek bir veya birkaç paket halinde tur operatörlerine sunulması amacıyla hazırlıklar sürdürülüyor. Toplantının dördüncüsü 6 Aralık Cumartesi günü Ağın ilçesinde gerçekleştirilerek bugüne kadar yapılan çalışmalar ele alındı.

KONUŞMALAR: Turizm çalıştayı'nın Ağın'daki dördüncü oturumunda ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları birer konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdiler. Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş'ın yaptığı açılış konuşmasından sonra, Ağın Kaymakamı Fatih Yakınoğlu Ağın'ı tanıtarak misafirlere bilgi verdi. Baraj gölü haritası eşliğinde açıklamalarda bulunan Kaymakam Yakınoğlu, gölden faydalanıp bu güzelliklerin değerlendirilmesini önerdi. Turizimci Tavit Köletavitoğlu ise dünyadaki başarılı destinasyonların temelinde tur operatörlerinin pazarlama porföyüne girmelerinin şart olduğuna dikkat çekerek, "Bu yöredeki varlıkların doğru tespit edilip tur operatörlerinin tercih edeceği duruma getirmelisiniz. Bu çalışmalar yerel, sivil inisiyatif olmadan olmaz. Kamuoyuyla paylaşım olmalı,bir bütçe oluşturulmalı" dedi.

Ağın Çalıştayı'na Ağın Kaymakamı M.Fatih YAKINOĞLU, Divriği Kaymakamı M.Nebi KAYA, Keban Kaymakamı Hayrettin BASKIN, Ağın Belediye Başkanı Yılmaz SERTTAŞ, Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU, Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet KIZILDAŞ, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan ERSOY, Pertek Belediye Başkanı Recai VURAL, Divriği Belediye Başkan Vekili Haydar KAPLAN, , İstanbul’ dan Şehir Planlamacı Mimar Tavit KÖLETAVİTOĞLU, Gazeteci Yazar Cumali ÜNALDI, Yüksek Mimar Ahmet KAYA, Arapgir Belediye Başkan Yardımcıları Çetin ÖZDEMİR ve Basri AKNAR, Arguvan Belediye Başkan Yrd. Kanber YILDIRIM, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ayhan DELİGÖZ, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Levent İSKENDEROĞLU, Üye İlçelerin belediye çalışanları ve meclis üyeleri ile bir takım kamu görevlileri katıldı.