KEBAN BELEDİYESİ 10 BİN MEŞE PALAMUDUNU TOPRAKLA BULUŞTURDU

Keban Belediyesi Organizesi ile bir grup gönüllü vatandaş ve Sivil Toplum örgütü ile beraber Keban Fırat Havzasında bulunan Seftil Dağına Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünden temin edilen 10 Bin adet Meşe Palamudunu toprakla buluşturarak dikimini gerçekleştirdiler.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “ Bugün burada palamut diken kişilerin kimisi evli, kimisi bekar, İlerde inşallah evli olanlar torunlarına, bekar olanlar çocuklarına diyecekler ki Seftil tepesine palamut dikmiştik o palamutlar şu an yeşermişler o palamutlar bizim eserimiz diyecekler. İnşallah o zaman daha çok mutlu olacaklar” dedi.

Kebanlı Esnaf Latif Çakmak “ Bu dünyada yaşayan insanların doğaya 7 tane ağaç dikme borcu vardır, Ama arabası olanların ise 17 Adet Ağaç dikme borcu vardır. Biz borcumuzu bugün burada ödüyoruz. “ dedi.

Kebanlı Ev Hanımı ve en yaşlı doğa sevdalı Fatma Yavuz ise evinden getirdiği Ceviz ve Badem tohumlarını toprağa dikti.