YARIM ASIRLIK YOL HAYALİ SONA ERİYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Keban ilçesinde 50 yıl önce yapılması planlanan, 6 köy ile 10 mezraya ulaşımı kolaylaştıracak ve yapımına Keban Belediyesince başlanılan Zırkı Grup Köy Yolu'nda incelenmede bulundu.

Yol yapımına Elazığ İl Özel İdare ile İstanbul Bağcılar Belediyesinin de desteklediği 3 kilometre bağlantı yolu ile Alternatif Zırkı Grup Köy yolu 30 km kısaltacak.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “ Biz burada Dursunlu mezrasından Zırkı Grup yolunu bağlayacak olan yolla, Kebanlı Köylüklerin 50 Yıllık yol hayalini devletimizin desteği ile yerine getiriyoruz. İnşallah pek yakında Zırkı Grup Köy Yolu'nun yapılmasıyla 6 köy ve 10 mezraya ulaşımın kolaylaşacağını söyledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı konuşmada “ Zırkı grup yolu 6 köyü ve 10 mezraya ulaşımı sağlayacak bu önemli yol, inşallah yolun bitmesiyle yolun mesafesi 30 kilometre yol kısaltmış olacağız,50 yıl ve 100 yıllık hayal, Dolayısıyla önemli bir hizmet muhtarlarımızda burada takdir ediyorlar. Yıllarca talep etmişler bugüne nasip oluyor. Devletimize Allah zeval vermesin, gerçekten devletimiz güçlü bir devlet, İmkânları çok iyi ve artık ulaşılamayan köy, belde, ev hizmet götürülmeyen, içme suyu, sulama suyu götürülmeyen ve diğer hizmetlerin götürülmediği en ücra yer bile kalmadı, dolayısıyla Başkanımıza müteşekkiriz. Burada güzel bir işbirliği var Belediye başkanımız, Özel İdaremiz, yerel yönetim, Merkezi hükümetin güzel bir işbirliği var. Kaymakam bey gerçekten hassasiyetle yaklaşıyor. En vatandaşın hizmet üretme noktasında uyumlu çalışılıyor. Bizde Özel idare olarak Keban Belediyesine destekte bulunuyoruz, Hali hazırda 5 iş makinemiz çalışmaktadır. Kısa sürede bu yolu bitireceğiz, Köyleri bize yaklaştıracak bu Yolun bitmesiyle ulaşımda çok ciddi bir kolaylık sağlayacak köylülerimize, Bu yolun bitmesiyle 2000 kişi bu yoldan istifade edeceğini söyledi. Emeği geçenlere herkese teşekkür ederim “ dedi. Keban İlçemize bağlı Dursunlu (gogo deresi) mezrasi yol çalışmasını inceledikten sonra Elazığ Valisi S Çetin Oktay Kaldırım mezrada yaşayan Hüseyin Çelik köy evine misafir oldu. Aile ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti ve taleplerini dinledi. Yol incelemesinde Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Elazığ İl Özel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlan, İlçe Emniyet Müdürü Kubilay Yurtseven, Ak Parti Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya, Daire ve Kurum Müdürleri, Belediye Encümenleri, Köy Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

- "Yoldan 2 bin kişi istifade edecek" Yeni yolun köylere ulaşımı 30 kilometre kısaltacağını dile getiren Kaldırım, şöyle konuştu: "Bu yol, 50 yıllık bir hayal. Yıllarca talep etmişler, bugüne nasip oluyor. Allah zeval vermesin, gerçekten devletimiz güçlü bir devlet. Artık ulaşılamayan köy ve belde ile diğer hizmetlerin götürülmediği en ücra yer kalmadı. Burada yerel yönetimin ve merkezi hükümetin güzel bir iş birliği var. Bu yoldan 2 bin kişi istifade edecek." Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı da "50 yıllık yol hayalini devletimizin desteğiyle yerine getiriyoruz." dedi.