29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet bayramı Keban İlçe Kapalı Spor Salonunda Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Keban kaymakamı Hayrettin Baskın, “ 18 Mayıs 1919’dan 30 Ağustos 1922’ye kadar işgalci güçlere karşı devam eden bir sürecin sonunda Türkiye cumhuriyeti devleti kurulmuştur. En genel tanımlamayla milli irade zemininde halkı yönetme yetkisini ifade eden Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 tarihinde TBMM Kabul edilerek yeni devletimizin siyasal rejimi belirlenmiştir. Bugün itibariyle kuruluşunun 94. Yıldönümü ulusal bayram olarak kutladığımız cumhuriyeti necip milletimiz özümseyerek benimsemiş ve muhafaza etmiştir. Nitekim devlet kurumlarına sızmış malum terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen meşum darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde civan mert milletimiz öncü rol oynayarak kendi iradesini ve egemenlik haklarını hiçbir gayri hukuki, gayri meşru güçle paylaşmayacağına tüm dünyaya göstermiştir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Meşruiyetini milli iradeden almayan hiçbir güç makbul ve muteber değildir. Türk milletini yönetme hak ve yetkisini mevcut hukuk ve seçim sistemimiz muvacehesinde sadece milletimizde meşru onay alanlar kullanabilir. Bunun haricinde milletimiz milli iradeden sadır olmayan hiçbir güç ve yapılanmayı tanımayacağını, 15 Temmuz akşamı destansı bir kahramanlıkla göstererek rüştünü bir kez daha ispatlamıştır. Vatan müdafaası yolunda ezelden günümüze kadar şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diler, Minnet ve şükran duygularımı arz ederken hepinizin "Cumhuriyet Bayramını" kutluyor saygılar sunuyorum." Dedi. Günün anlam ve önemi ile ilgili öğrenciler Sema Bayır, Şermin Emrağ, Zeynep Doğan, Aleyna Atalay şiir okudular. Baraj İlkokulu ana sınıfı öğrencileri gösteri sundular. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar arası düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kompozisyon dalında dereceye girenlere örgenciler, Ayça Polat, Betül Taş, Nazmiye Bölükbaşı’na ödüllerini Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın verdi. Şiir dalında dereceye girenlere örgenciler, Halime Doğan, Zeynep Temur, Nazlı Erdoğan ödüllerini Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı verdi Resim dalında dereceye girenlere örgenciler, Yüsra Geçgil, Taha Mert Demir, Yusuf Ak ödüllerini Jandarma Yüzbaşı Nursi Çağlak verdi Keban’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçitle sona erdi.